onsdag 5 november 2014

Söderhamn bästa frilufts och båt kommun

Söderhamn har vunnit ett pris som bästa friluftskommun för att det finns så många friluftsaktiviteter i kommunen och ett annat pris för bästa båt kommun, dels för den service som erbjuds på de fyra båtklubbar och segelklubbar som finns i Söderhamn med en drygt 100 årig historia och dels för sin fina skärgård med över 500 öar, där man kan hyra stugor och ta sig ut med tur eller taxibåt om man inte har någon egen båt.

Söderhamn är en fantastisk friluftskommun med historiska leder för både vandring och cykel som följer fjärden ut mot det öppna havet.Lederna är bra skyltade med informationstavlor och fantastiska vyer efter vägen.

I Söderhamn finns också Hälsinglands bästa havsnära fyrstjärniga Camping med fin sandstrand, där du kan ställa upp husbil eller husvagn med direkt havsutsikt och tillgång till badstrand och restaurang.

Några km bort hittar du också Ljusne Camping direkt vid Ljusnans mynning och med utmärkt laxfiske.

Ytterligare någon km till så kommer du till Wallviks camping, där du kan ställa upp bil eller husvagn bara några meter från det öppna havet.

Vill du utforska Söderhamns stad med en av Sveriges vackraste blomsterparker och nyöppnade affärscentrum med HM och KappAhl kan du parkera på 20-talet ställplatser direkt efter fjärden vid kajplatsen för Turbåten Moa.
Strömmingsfiske i Stugsund med ställplatser. I Stugsund med gång och cykelavstånd till Centrum finns också 15- talet nyöppnade ställplatser för husbil och husvagn. Där du också kan kliva på taxibåten, eller passa på att rycka lite strömming som är väldigt populärt inslag under sommaren.

Skärså ligger i Söderhamn och är ett gammalt fint fiskeläger med en utmärkt restaurang som lockar 50.000 besökare varje sommar.

Vintertid finns det möjligheter att ställa upp husvagnen vid Hällåsens friluftscenter och nyttja de välpreparerade längdskidspåren. Där finns och möjlighet att besöka Hälsinglands enda äventyrsbad.


Sommartid finns även en 50 m tempererad bassäng i Ljusne med rutschkana och barn pol.
 För den golfintresserade finns det också en 18 hålsbana där man kan ställa upp både husbil och husvagn.
Se mer info och fler bilder på www.hyra.nu/soderhamn
Produkter för din hälsa #bravara Sverige